16 Ocak 2011 Pazar

İnternetten Para Kazanmak

İnternetten Para Kazanmak

Çoğumuzun merak ettiği ve uygulamak istediği şey kolay yoldan para kazanmaktır. Bu yüzden genellikle biz uyanıklar internetten para kazanma yoluna gidiyoruz.

Peki doğru yapıyor muyuz ? Hayır. Çünkü bir web sitesi yapmak internetten para kazanmaya yetmez. Bu bilinçte değiliz. Bir site yapıyorsak o sitenin ziyaretçi potansiyeli olması gerekir. İşte o zaman para kazanmaya başlayabiliriz. Bu nedenledir ki internet dediğimiz bilgi kütüphanesi bir sürü çalınmış içerik ile doldurulmuş çöp sitelerle dolmuştur. Bu siteler ne kendilerine hayır getiriyor ne de siteye giren kullanıcıya bir yarar sağlıyor.

Bu yüzden internetten para kazanmak istiyorsak, öncelikle dürüst olmalıyız ve özgün bir içerik oluşturmalıyız.

Aşağıdaki maddeleri dikkatlice okuyarak hem insanlara yararlı bir site yapabilirsiniz hemde o siteden para kazanabilirsiniz.
  1. Nasıl bir site yapacağımıza ve içeriğinin ne olacağına karar vermemiz gerekiyor. Bu içerik mutlaka insanların görmesini isteyeceği bir içerik olmalıdır.
  2. Sitemizi basit ve göz yormayan bir şekilde tasarlamalı ve bitirmeliyiz. Sonra bu sitedeki seo sayfasına giderek oradakileri uygulamalıyız.
  3. Sonrasında ziyaretçilerimizi arttırmalıyız. Bunun için PageRank' ımızı arttırmalıyız.
  4. PageRank'ı arttırmak için Seo ayarlarını yaptıktan sonra BackLink'lerimizi çok iyi ayarlamalıyız.
  5. Sayfamızı güncel tutmalıyız.
  6. Herşeyden önemlisi arama motorlarının 6 ay boyunca sitemize ziyaretçi göndermeyeceğini unutmamalıyız ve sabırlı olmalıyız.
Bütün bunları yaptığınızda göreceksiniz ki hem ziyaretçileriniz artmaya başlayacak hemde para kazanmaya başlayacaksınız.

Peki nasıl para kazanacaksınız ?

Google' in adsense hesabını açarak. Hesabı açıp bir reklam oluşturup sitenize koyarsanız her tıklama başına google size bir ücret ödeyecektir. Kimi arkadaşlarımız reklamlara kendileri tıklıyorlar. Ancak google çok akıllı olduğundan sizin kendi tıklamalarınızı kısa sürede anlayacak ve sizin hesabınıza block koyacaktır.

Eğer bu konularda bir sorunuz olursa yazılarımızın altındaki yorum kutucuğuna yorum yazarak sorularınızı yöneltebilirsiz.

Saygılarımla Yalçın ELMAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder